El Trofeu Port Ginesta comença sense vent… i sense boia de la Murtra

El Trofeu Port Ginesta ha començat amb una gran participació al grup Promoció, amb un total de 9 iots, entre els quals molts participants de la jornada informativa que vam fer al desembre passat (benvinguts a tots!) i 10 iots del grup Creuer, tot un goig veure 19 iots a l’aigua en la primera regata de la temporada!

Després d’uns minuts aplaçament, el vent s’ha establert de gregal, fet que no feia possible muntar els recorreguts establerts, un triangle per al grup promoció i un sobrevent-sotavent de 2 milles per al grup Creuer. Per aquest motiu, el Comitè ha optat per modificar el recorregut i fer dues travessies: per al grup promoció una travessia de 6 milles amb una boia situada a l’altura de la plaça de les Palmeres de Castelldefels, i per al grup Creuer RI, una travessia de 11 milles anant a la boia de la Murtra.

La sortida de la regata s’ha fet amb uns 6 nusos de gregal i mar plana i per tant s’ha desenvolupat de manera molt ràpida, amb un rumb casi directe a les boies respectives.

La segona part de la regata ha deparat sorpreses per als dos grups: per al grup Promoció els iots s’han quedat sense vent en les immediacions de Port Ginesta, cosa que ha obligat al comitè de regates a anul.lar la prova per superació del temps límit. Pel que fa al grup Creuer RI, els regatistes que encapçalaven la flota han comprovat amb perplexitat, a l’arribar a la posició que indicava el GPS per a la boia de la Murtra, que aquesta no hi era. Per manteniment o arrossegada per les onades, però no estava a la vista. Els iots han anat virant aproximadament en el punt GPS, però el Comitè ha anul.lat també la prova.

Una vegada a terra, ens hem trobat per fer el picapica i ens hem acomiadat fins a la propera prova. Ens veiem el 31 de gener!