Arriba la nova regata d’altura Copa Illa de l’Aire

ATENCIÓ: regata posposada

illa-aire-posposada

 

 

 

cartellcopaillaaireDel 7 a l’11 de setembre d’aquest any tindrà lloc la 1a Copa Illa de l’Aire – Menorca, regata d’altura organitzada pel Club Marítim Port Ginesta i Sailing Meeting, amb la col·laboració del Club Marítimo de Mahón, la Federació Catalana de Vela i la Federación Balear de Vela.

Aquesta nova regata consistirà en dues proves: una primera regata d’altura entre Port Ginesta i Maó, els dies 7 i 8 de setembre, i una segona regata d’altura entre Maó i Port Ginesta els dies 10 i 11. Ambdues proves seran independents, ja que puntuaran i tindran premis per separat, però també hi haurà una classificació general conjunta de les dues proves que premiarà els vencedors absoluts de la primera edició de la Copa Illa de l’Aire. La regata està oberta a embarcacions amb certificat ORC i hi haurà dues categories: Tripulació Completa i Tripulació A Dos.

La competició coincideix, d’una banda, amb la festivitat de la Diada de Catalunya de l’11 de setembre i, de l’altra, amb les Festes de Gràcia de Maó, que se celebren del 6 al 9 de setembre. D’aquesta manera brinda l’oportunitat als participants de gaudir no només de la regata sinó també de les festes de Maó durant tot el cap de setmana un cop arribats a l’illa.

La Copa Illa de l’Aire, que neix amb la voluntat de consolidar-se com un esdeveniment clau en el calendari de regates, pren el nom de l’illot deshabitat que hi ha al sudest de Menorca, davant de Punta Prima, i on es troba el far més alt de Menorca.

Des-Ahogo, Immens i Tramendu s’alcen guanyadors del Campionat de Catalunya de Creuers ORC 2018

Aquest cap de setmana ha tingut lloc en aigües properes a Port Ginesta el Campionat de Catalunya de Creuers ORC 2018 – V Trofeu Sailing Meeting, que ha estat fortament marcat per les difícils condicions de vent.

Aquest Campionat ha suposat una dura feina per aconseguir fer una prova. El dissabte es va establir aplaçament a terra a causa del forte vent, amb més de 30 nusos, i finament no es va poder dur a terme cap prova. El diumenge per contra el vent va baixar a més de la meitat i va ser molt complicat entablar el camp de regates.
Després d’anul·lar la primera prova per falta de vent i de diversos desplaçaments, finalment es va poder realitzar una prova vàlida, a la zona davant del Garraf, amb uns 10 nusos de vent de ponent.
Amb aquesta única prova del diumenge, es van alçar com a guanyadors del Campionat de Catalunya d’aquest any Des-Ahogo (1r Classificat), Yrcus II (2n) i Rats on fire (3r) en la Classe ORC 0-1 , patrocinada per QM Nàutic, L’Immens (1r), Slick (2n) i  Miriapodo (3r) en la Classe ORC 2 Ausmar, i Tramendu (1r), L’Oreig (2n) i Vértigo Dos (3r) en la ORC 3-4 Sail Select. L’entrega de premis, que va tenir lloc al Village de la regata, va comptar amb la presència de Joan Tubella, president del CM Port Ginesta, Jordi Tubella, fundador de Port Ginesta, Vicenç Céspedes, director de la Regata, Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela, Rodrigo de Febrer, capità de Port Ginesta, i Antoni Subirana, director del Sailing Meeting.
guanyadors
El Campionat de Catalunya de Creuers ORC 2018, organitzat per tercer any consecutiu
pel Club Marítim Port Ginesta en col·laboració amb Sailing Meeting, per delegació de la Federació Catalana de Vela, ha comptat aquest any amb la participació d’una
vientena d’embarcacions de primer nivell, entre les quals dues unitats TP52.

Regatas 2017: calendario y reunión

Apreciado navegante:

Adjuntamos el Calendario de Regatas 2017 propuesto por el Club Marítim Port Ginesta. El calendario suma regatas de altura, triángulos, regatas de trayecto y otras actividades náuticas relacionadas con la vela y Port Ginesta que creemos son de tu interés.

El viernes 13 de enero a las 18:00 horas haremos una reunión en la Sala Polivalente del puerto (Local 821 muelle de poniente) para comentar el mismo calendario y del año 2017. Contamos con tu inestimable presencia.

Si nunca has hecho una regata y quieres probar, ven a la reunión. Tenemos un grupo de promoción para que podáis empezar a navegar con vuestro velero y aprender y disfrutar juntos.

Aprovechamos para felicitaros la Navidad y desearos un muy prospero año 2017.

Club Marítim Port Ginesta